Sociale media
Geschreven door Webbros.nl
zaterdag 06 augustus 2011 13:01

Sociale media zijn de snelst groeiende media op dit moment en haast niet meer weg te denken. Daarnaast vormen ze een ideale manier om uw website onder de aandacht te brengen. Er zijn verschillende sociale media sites. De belangrijkste, en wat u er mee kunt, bespreken we hieronder.

Facebook
Een internationale profielensite. U kunt op Facebook zowel persoonlijke profielen als een profiel voor uw bedrijf of vereniging aanmaken. Gelet op het aantal bezoekers (870 miljoen unieke bezoekers wereldwijd!) is het zeker de moeite waard om uw website op Facebook te presenteren. Als u een goed ingevulde Facebookpagina aanmaakt, zal dit ook resulteren in meer bezoekers op uw eigen website.

Twitter
Via Twitter kunt u korte berichten (maximaal 140 tekens) delen met uw 'volgers'. Daarnaast kunt u berichten van andere gebruikers op Twitter volgen. Twitterberichten zijn uitermate geschikt om uw (potentiƫle) bezoekers te informeren over nieuwsfeiten met betrekking tot uw website. Zorg er voor dat het bericht verwijst naar een pagina op uw website.

Linkedin
Via Linkedin kunt u contact houden met uw zakelijke 'vrienden'. Ook op deze site maakt u een profiel aan waarop u zakelijke informatie over uzelf weergeeft. Deze informatie is gerelateerd aan uw opleiding en werkervaring. Daarnaast biedt Linkedin de mogelijkheid om lid te worden van groepen. Deze groepen hebben betrekking op een bepaald onderwerp. Zo versterkt u de band met gelijkgestemden.

Content delen
Op uw website kunt u bezoekers de mogelijkheid geven om informatie (of zelfs hele pagina's) van uw website te delen via hun sociale media. Hierdoor ontstaan zogenaamde 'back links' naar uw website. Er zijn speciale tools beschikbaar om dit technisch te realiseren.

Belangrijk
Om het effect van sociale media goed tot zijn recht te laten komen, is het essentieel dat sociale media goed onderhouden worden. Plaats daarom regelmatig een interessant bericht, deel een relevante link of toon een mooie afbeelding.

Gerelateerde artikelen:

 

0 reacties

Plaats een reactie:

Portfolio

Bekijk eerder werk in onze portfolio.

portfolio-reflexologiepraktijklisette

Bezoek onze portfolio.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons bent u gegarandeerd 100% tevreden.

tevredenheidsgarantie
Lees hier hoe dat komt

Contactinformatie

Webbros.nl

Nijenrode 71
3813 NV Amersfoort
Tel. 033-4805688

info@webbros.nl