Tools van Google
Geschreven door Webbros.nl
zaterdag 06 augustus 2011 13:03

Naast het feit dat Google één van de belangrijkste zoekmachines is, levert men ook een scala aan (gratis) software. Hieronder bespreken wij een aantal van de belangrijkste varianten voor u als website-eigenaar.

Google Analytics
Geeft u de mogelijkheid om specifieke statistieken van uw website in te zien. Deze statistieken geven u een schat aan informatie over de bezoekers van uw website. Niet alleen het aantal bezoekers is zichtbaar, maar ook waar uw bezoekers vandaan komen, hoe lang ze op welke pagina blijven en via welke zoekwoorden uw website werd gevonden. Google Analytics is een ideaal meetinstrument voor het succes van uw website. Bezoek de site van Google Analytics.

Google Adwords
Naast gratis zoekmachine optimalisatie kunt u ook gebruik maken van Google Adwords. Dit is een betaalde dienst van Google. Als u gebruik maakt van Google Adwords en een bezoeker zoekt op een relevante term, dan wordt uw website helemaal bovenin of aan de rechterzijde van de pagina getoond. Bij Google Adwords betaalt u per bezoeker die op deze manier op uw website terecht komt. Bezoek de site van Google Adwords.

Google Keyword Tool
Voordat u gebruik gaat maken van zoekmachine optimalisatie of Google Adwords is het handig om te weten op welke termen potentiële bezoekers zoeken. Hiervoor kunt u gebruik maken van de Google Keyword Tool. In deze tool vult u zoektermen in en ziet u direct hoe vaak er per maand op gezocht wordt. Daarnaast wordt er getoond hoeveel concurrerende websites er zijn over hetzelfde onderwerp. Surf naar de Google Keyword Tool.

Google Maps & Google Places
In bepaalde gevallen toont Google bij de zoekresultaten ook een landkaart met vermelding van relevante locaties voor de gebruiker. Heeft u een bedrijf met een vast vestigingsadres? Dan kunt u zich aanmelden om opgenomen te worden bij deze zoekresultaten. Dit doet u met Google Places. Via deze dienst maakt u een kort profiel aan voor uw bedrijf. Dit profiel wordt dan getoond bij de zoekresultaten. Anderen kunnen vervolgens een recensie over uw bedrijf achterlaten.

Met name voor bedrijven die afhankelijk zijn klanten van uit de directe regio kan dit zeer interessant zijn. Zeker als uw concurrentie zich nog niet heeft aangemeld. Een basisvermelding bij Google Places is gratis! Surf naar de website van Google Places.

Gerelateerde artikelen:

 

0 reacties

Plaats een reactie:

Portfolio

Bekijk eerder werk in onze portfolio.

portfolio-reflexologiepraktijklisette

Bezoek onze portfolio.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons bent u gegarandeerd 100% tevreden.

tevredenheidsgarantie
Lees hier hoe dat komt

Contactinformatie

Webbros.nl

Nijenrode 71
3813 NV Amersfoort
Tel. 033-4805688

info@webbros.nl