Domeinnaam en hosting
Geschreven door Webbros.nl
vrijdag 29 juli 2011 13:12

Voordat u een website kunt (laten) bouwen, dient u een domeinnaam met bijbehorende hosting aan te vragen. Een domein(naam) is het internetadres (na www.) en de hosting is de bijbehorende ruimte op het internet.

Allereerst bepaalt u een naam voor uw website. Als deze nog vrij is, kunt u deze naam vastleggen bij een hostingspartij. Voor het vastleggen van een domeinnaam en het huren van de ruimte betaalt u per jaar een vergoeding aan de hostingspartij. U bent vrij om zelf te bepalen bij welke hostingspartij u uw domein onderbrengt. 

Het kiezen van een goede domeinnaam
Natuurlijk is het belangrijk om een goede domeinnaam te kiezen; een naam die bij u past. Dit kunt u op verschillende manieren bepalen. U kunt kiezen voor uw eigen (bedrijfs)naam, maar bijvoorbeeld ook voor een pakkende slogan. Als het voor u belangrijk is dat u goed gevonden wordt in zoekmachines (zoals bijv. Google) dan kan het verstandig zijn om uw hoofdonderwerp of activiteit in uw domeinnaam op te nemen. Bijvoorbeeld: u bent een groenteman en uw naam is De Wit, dan kan de domeinnaam www.groentemandewit.nl voor u een verstandige keuze zijn.

Wij adviseren u graag persoonlijk over de keuze van een goede domeinnaam.

Het vastleggen van de domeinnaam
Het vastleggen van een domeinnaam gebeurt doorgaans op de site van de hostingspartij. Webbros werkt zelf samen met www.123-webhost.nl. Op deze website kunt u eenvoudig en veilig nagaan of een domeinnaam nog vrij is. Vervolgens hebt u de keuze om het domein vast te leggen op uw naam. Als u dit doet bent u voor één jaar eigenaar. Voordat deze periode verstrijkt ontvangt u van de hostingspartij een (proforma)factuur voor het nieuwe jaar. Indien u deze tijdig voldoet wordt de registratie met één jaar verlengd. Betaalt u niet, dan vervalt de registratie en krijgen anderen de mogelijkheid de domeinnaam te clamen.

Tip 1: Op sommige internetsites wordt ook de moglijkheid geboden om de beschibaarheid van een domein te bepalen. Echter, hierbij kan het voorkomen dat men uw zoekresultaten opslaat en een door u gewenst domein eerder registreert. Dit wordt domeinkaping genoemd. Op de site van www.123-webhost.nl loopt u dit risico niet.

Tip 2: Doet u ook internationaal zaken? Of heeft u plannen in die richting? Vergeet dan vooral niet om ook het .com of .eu domein te registreren. Over het algemeen geldt wel dat voor bedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt een .nl domein het meest belangrijk is.

De hosting
Nadat u een domeinnaam heeft vastgelegd zal de hostingspartij ook vragen of u hostingsruimte wenst te huren. Hierbij geldt doorgaans ook een contractsduur van één jaar. Deze hostingsruimte is nodig om de bestanden van uw website (de eigenlijke website dus) online op te slaan. Houdt u bij de keuze van de hostingsruimte altijd rekening met de soort website die u wenst. Zo neemt een webshop veel meer ruimte op het internet in dan een informatieve site. Het is dus goed om hierover van te voren met uw webdesigner te overleggen.

Gerelateerde artikelen:

 

0 reacties

Plaats een reactie:

Portfolio

Bekijk eerder werk in onze portfolio.

portfolio-reflexologiepraktijklisette

Bezoek onze portfolio.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons bent u gegarandeerd 100% tevreden.

tevredenheidsgarantie
Lees hier hoe dat komt

Contactinformatie

Webbros.nl

Nijenrode 71
3813 NV Amersfoort
Tel. 033-4805688

info@webbros.nl