Voorbereiding
Geschreven door Webbros.nl
vrijdag 26 augustus 2011 10:46

De start van een website begint met een goede voorbereiding. Tijdens de voorbereiding legt u een aantal belangrijke zaken vast, die er voor zorgen dat de ontwikkeling van de website soepel verloopt.

Wat is het doel van de site?
Alvorens u start met een eigen website is het verstandig om na te gaan waarom u de website start. Is het de bedoeling om uw bedrijf te promoten, meer klanten te trekken of wilt u uw hobby met anderen delen? Kortom: u dient het doel van uw website te bepalen.

Het wordt steeds makkelijker om een plek op het internet aan te maken en te vullen. Hierdoor verliezen mensen vaak uit het oog met welk doel precies de site wordt opgezet. Toch is het doel de basis van de website. Het doel bepaalt in eerste aanleg een hoop variabelen.

Doelgroep bepalen
Na het vaststellen van het doel van de website volgt het bepalen van de doelgroep. Dit heeft immers een grote invloed op de vormgeving, opbouw en inhoud van uw site. Een website die zich op kinderen richt ziet er vanzelfsprekend anders uit dan een site gericht op het leggen van nieuwe zakelijke contacten. Door de doelgroep van te voren zo specifiek mogelijk te bepalen, ontstaat een goede basis voor het concept van uw website.

Welke content komt er op?
Na het bepalen van het doel en de doelgroep is het zinvol om vast te stellen welke inhoud (teksten en afbeeldingen) u op de website wilt plaatsen. Het is zelfs raadzaam om in dit stadium de inhoud al naar soort in te delen. Hoe eerder er een overzichtelijke indeling ontstaat van wat u op de website precies wilt delen hoe beter.

Gerelateerde artikelen:

 

0 reacties

Plaats een reactie:

Portfolio

Bekijk eerder werk in onze portfolio.

portfolio-reflexologiepraktijklisette

Bezoek onze portfolio.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons bent u gegarandeerd 100% tevreden.

tevredenheidsgarantie
Lees hier hoe dat komt

Contactinformatie

Webbros.nl

Nijenrode 71
3813 NV Amersfoort
Tel. 033-4805688

info@webbros.nl