Content Management Systeem
Geschreven door Webbros.nl
woensdag 17 augustus 2011 19:48

Een content managment systeem is software die ervoor zorgt dat u zonder (al te veel) technische kennis een website kunt beheren. In feite maakt dit systeem een vertaalslag van gewone tekst naar (web)codering. Als gebruiker kunt u dus gewone tekst invoeren en dit wordt automatisch omgezet in werkende codering voor de website. Natuurlijk gelden hier nog wel enkele restricties en regels. Deze vindt u terug in de handleiding.

Na de bouw van uw website door een webdesigner krijgt u de mogelijkheid om online in te loggen op uw content management systeem. Meestal is hiervoor een aparte link beschikbaar. Nadat u bent ingelogd bevindt u zich in de beheersomgeving. Hierin kunt u pagina's toevoegen, wijzigen of verwijderen. Maar ook de menustructuur of andere zaken aanpassen.


contentmanagementsysteem

 

Content management systemen zijn er in betaalde varianten, maar ook volop als 'open source' software. Dit laatste betekent dat u het systeem gratis mag gebruiken. Voorbeelden van deze open source varianten zijn Wordpress en Joomla. Wordpress is het meest geschikt voor blogachtige websites en Joomla leent zich meer voor algemene websites.

Een content management systeem kan eenvoudig worden uitgebreid met specifieke onderdelen, zoals bijvoorbeeld een gastenboek, slideshow of contactformulier.

Gerelateerde artikelen:

 

0 reacties

Plaats een reactie:

Portfolio

Bekijk eerder werk in onze portfolio.

portfolio-reflexologiepraktijklisette

Bezoek onze portfolio.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons bent u gegarandeerd 100% tevreden.

tevredenheidsgarantie
Lees hier hoe dat komt

Contactinformatie

Webbros.nl

Nijenrode 71
3813 NV Amersfoort
Tel. 033-4805688

info@webbros.nl