Flash en Javascript
Geschreven door Webbros.nl
zaterdag 06 augustus 2011 13:12

Flash
Flash is een programmeertaal die het mogelijk maakt om animaties weer te geven. Of het nu gaat om videobeelden, spelletjes of een slideshow. Om de Flashbeelden op uw computer te kunnen zien, heeft u een Flashplayer nodig.

Het nadeel aan Flash is dat de content die het flashbestand bevat, onzichtbaar is voor zoekmachines. Flash wordt daarom niet meer gebruikt om de gehele website in te bouwen, maar slechts voor het weergeven van specifieke onderdelen.

Javascript
Javascript is een van de meest bekende programeertalen voor websites. Javascript is in staat om animaties te tonen en omdat het gebasseerd is op de programmeertaal Java is het voor de meeste programeurs gemakkelijk te gebruiken. Om een Javascript te kunnen openen moet uw computer voorzien zijn van een Java-extentie voor uw browser.

Tegenwoordig wordt Javascript nog maar zelden alleen gebruikt. Deze taal wordt nu veel gebruikt in een AJAX oplossing. Dit zorgt er voor dat, wanneer u geen Java extentie op uw computer heeft, er als alternatief HTML-code wordt weergegeven op websites met Javascripts.