FTP
Geschreven door Webbros.nl
zaterdag 06 augustus 2011 13:10

File Transfer Protocol (FTP) wordt het meeste gebruikt voor het plaatsen van bestanden op een website. Om een site online te kunnen plaatsen gebruikt men een FTP-programma. Dit programma zorgt er dan voor dat bestanden (pagina's, afbeeldingen, etc.) vanaf een lokale pc naar het internet worden verplaatst.

FTP kan echter ook bestandsrechten wijzigen zodat alleen bepaalde gebruikers bestanden kunnen uploaden of aanpassen.

Tegenwoordig hebben programmeertalen als PHP en Javascript ook hun eigen FTP-functies. Hierdoor is het mogelijk dat men via de website direct bestanden kan plaatsen zonder de tussenkomst van een FTP-programma.

ftp