HTML en CSS
Geschreven door Webbros.nl
zaterdag 06 augustus 2011 13:10

html HTML
Voor de meeste websites is Hyper Text Markup Language (HTML) zo ongeveer de basis. Het is een coderingstaal die een browser zoals Internet Explorer vertelt waar welke content moet komen te staan. HTML vormt dus één van de belangrijkste bouwstenen van een website.

Zoekmachines maken ook gebruik van HTML om te zien hoe de inhoud van een website is ingedeeld. Bijvoorbeeld titels, links of tabellen. Vroeger werd HTML ook gebruikt om een website op te maken. Tegenwoordig is deze functie overgenomen door CSS. HTML kan als coderingstaal geen data verwerken. Hiervoor worden programmeertalen gebruikt als PHP en Javascript.

CSS
Cascading Style Sheets (CSS) wordt gebruikt voor de opmaak van een website. Over het algemeen wordt er een CSS-bestand gekoppeld aan de website. In dit bestand worden alle gebruikte opmaakstijlen gedefineerd. Deze stijlen kunnen dan vervolgens op de webpagina's worden opgeroepen, zonder dat de volledige codering hiervan herhaald moet worden. Daarnaast is het voordeel dat wanneer er aan de opmaak wat veranderd moet worden dit slechts op één plaats gedaan hoeft te worden. Voorheen moest dit op elke HTML pagina apart worden aangepast. Dit kostte niet alleen veel tijd maar ook het laden van de website duurde een stuk langer.

CSS heeft als beperking dat het geen animaties aankan. Hiervoor wordt bijvoorbeeld Flash gebruikt.

Gerelateerde artikelen:

 

0 reacties

Plaats een reactie:

Portfolio

Bekijk eerder werk in onze portfolio.

portfolio-reflexologiepraktijklisette

Bezoek onze portfolio.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons bent u gegarandeerd 100% tevreden.

tevredenheidsgarantie
Lees hier hoe dat komt

Contactinformatie

Webbros.nl

Nijenrode 71
3813 NV Amersfoort
Tel. 033-4805688

info@webbros.nl