PHP en MySQL
Geschreven door Webbros.nl
maandag 15 augustus 2011 20:37

PHP
PHP: Hypertext Preprocessor is een van de meest gebruikte programmeertalen voor websites. PHP is in staat om gegevens op te roepen uit een database en deze te tonen op de website. Zo wordt PHP bijvoorbeeld gebruikt om zoekopdrachten uit te voeren in een webwinkel en het een gebruiker mogelijk te maken in te loggen op een website.

Een voordeel van PHP tegenover een progameertaal als Javascript is dat het vanaf de webserver werkt. De programmeercode wordt niet getoond aan de gebruiker. Hij ziet alleen het resultaat. Daarnaast hoeft een gebruiker geen extra software te instaleren. Helaas kan PHP hierdoor geen animaties ondersteunen. Veel bekende websoftware als Joomla en Wordpress gebruiken PHP als hoofdprogrammeertaal.

MySQL
Een opensource-managementsysteem dat wordt gebruikt om een database op te bouwen, te bevragen en te onderhouden. MySQL wordt vooral gebruikt voor websites met veel data (zoals forums, webshops en blogs), meestal in combinatie met PHP.

PHP en MySQL