Veelgestelde vragen
Geschreven door Webbros.nl
woensdag 10 augustus 2011 18:49

Bij het realiseren van een (online) project kunnen er veel vragen ontstaan. Hieronder geven wij alvast antwoord op de meest gestelde vragen. Klik op de betreffende vraag en het antwoord verschijnt er onder.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe snel kan ik online zijn?

Natuurlijk verschilt dat per project, maar door de omvang van ons team kunnen we snel en flexibel reageren. U kunt er belang bij hebben dat uw website snel online staat. Dat begrijpen wij als geen ander. De doorlooptijd van uw project stemmen wij dan ook altijd persoonlijk met u af.

Neem contact met ons op en ontdek hoe snel u online kan zijn.

Hoe claim ik een domeinnaam?

Een domeinnaam en de bijbehorende ruimte op het internet kunt u vastleggen via een hostingspartij. In principe bent u vrij in de keuze van de hostingspartij. Er is echter wel verschil in het tarief dat u per jaar betaalt en de voorwaarden die men hanteert.

Webbros adviseert om gebruik te maken van www.123-webhost.nl. Deze partij hanteert volgens ons een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding en is prettig in de omgang. Uiteraard kunnen wij u ondersteunen bij de aanvraag.

Meer over domeinregistratie en webhosting leest u in onze kennisbank.

Wat is een content management systeem?

Een content management systeem (afgekort CMS) zorgt er voor dat u zelf uw website kunt beheren. Door in te loggen in het controlepaneel kunt u zelf teksten en afbeeldingen toevoegen of aanpassen. Bij de oplevering van uw website ontvangt u een duidelijke gebruikershandleiding voor de CMS.

In onze kennisbank leest u meer over het content management systeem.

Hoe komt mijn website hoog in Google?

Ongetwijfeld de meest gestelde vraag als het gaat om websites en de promotie hiervan. Helaas is het antwoord op deze vraag niet in een paar regels samen te vatten. Wel kunnen we als belangrijkste regel stellen dat uw website zelf de beste promotie voor uw website is. Dit klinkt wellicht wat vreemd, maar niets is minder waar. Hierbij gaat het allereerst om de inhoud van uw website; welke informatie biedt u aan? Daarnaast zal een mooie en goed opgebouwde website bezoekers doorgaans langer vasthouden en doen terugkomen.

Natuurlijk zijn er nog meer factoren die een belangrijke rol spelen bij de positionering door Google. Meer hierover leest u in onze kennisbank.

Wat kost een website of webshop?

De prijs van een website of webshop is volledig afhankelijk van uw exacte wensen. Zo zal een standaard website, die als online visitekaartje functioneert, doorgaans goedkoper zijn dan een goedgevulde webshop met diverse speciale functies. U kunt de prijs van de site beïnvloeden door een aantal zaken zelf te doen (bijv. het invoeren van teksten en afbeeldingen).

Doorgaans spreken wij van te voren met u een vaste prijs voor het totale project af. Voor een basis website is het starttarief ongeveer € 1.250,00 excl. BTW. Ons uurtarief bedraagt
€ 25,00 excl. BTW.

Hoe kan ik de statistieken van mijn website zien>

Bij de opbouw van een website maken wij altijd gebruik van Google Analytics. Deze applicatie van Google maakt het mogelijk om zeer uitgebreid de statistieken van uw website in te zien.

Om de statistieken te zien logt u op de pagina van Google Analytics in met uw eigen Google account. Eenmaal ingelogd ziet u de diverse mogelijkheden die Google u biedt. Eigenlijk wijst dit zich allemaal vanzelf. Komt u er toch niet uit? Raadpleeg dan de helpfunctie die Google op haar pagina aanbiedt.

Kan ik zelf mijn website onderhouden?

Ja, dat kan! Doorgaans bouwen wij websites met behulp van een content management systeem (afgekort CMS). Dit zorgt er voor dat u zelf teksten en afbeeldingen kunt toevoegen of aanpassen. Bij de oplevering van uw website ontvangt u een duidelijke gebruikershandleiding voor de CMS.

In onze kennisbank leest u meer over content management systemen.

Welke voordelen kan ik uit sociale media halen?

Als u gebruik maakt van Hyves, Facebook of Twitter dan weet u ongetwijfeld welke rol sociale media kan spelen. Het is tegenwoordig goed mogelijk om sociale media te integreren in uw website. Hierdoor kunnen bezoekers bijvoorbeeld makkelijk de content van uw website delen met hun netwerk of eenvoudig reageren via uw website. Tijdens de bouw van uw website moet dit natuurlijk wel geïntegreerd worden.

Meer informatie over sociale media leest u in onze kennisbank.

Kan ik e-mailadressen aan mijn domein koppelen?

Als u een domeinnaam met bijbehorende webhosting heeft geregistreerd, dan kunnen er e-mailadressen aan dit domein gekoppeld worden. Uw e-mailadres kan dan bijvoorbeeld worden " Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ". Deze e-mailadressen kunt u dan weer toevoegen aan een e-mailprogramma (bijv. Outlook) of online raadplegen. Het aanmaken van de e-mailadressen voeren wij voor u uit.

Als u hierover vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe verloopt de bouw van een website?

Om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen hanteert Webbros doorgaans een vaste werkwijze. Deze werkwijze bestaat uit een aantal stappen en zorgt er voor dat u als klant van te voren weet waar u aan toe bent.

Uw project starten wij met een persoonlijk intakegesprek. Na het intakegesprek worden de gemaakte plannen door ons vertaald in een proefontwerp. Is het proefontwerp volledig naar uw tevredenheid? Dan starten wij met de daadwerkelijke bouw en invulling van uw nieuwe website. Tot slot volgt de lancering van uw website op uw eigen domein. Vanaf dat moment is de website voor het publiek toegankelijk.

Leer hier meer over onze werkwijze.

Welke informatie moet ik zelf aanleveren?

Voor de realisatie van uw website is het belangrijk dat u zelf de benodige teksten en afbeeldingen aanlevert. Denkt u hierbij ook aan het logo van uw onderneming of vereniging. Het is handig dat wij bij het ontwerp en de bouw van uw website hierover kunnen beschikken.

Hebt u al een eigen domeinnaam met webhosting? Zorg er dan voor dat u ons de inloggegevens hiervan doorgeeft. Zo kunnen wij uw website op de juiste locatie plaatsen en desgewenst onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe krijg ik (meer) bezoekers op mijn website?

Als uw website eenmaal gebouwd is, is het zaak dat bezoekers weten dat uw website bestaat. U moet gevonden worden! Webbros zorgt er voor dat u wordt aangemeld bij zoekmachines (bijv. Google). Hierdoor komt uw website in de zoekresultaten terecht.

Zelf kunt u een steentje bijdragen door zoveel mogelijk reclame voor uw website te maken. Maak bijvoorbeeld in uw directe omgeving bekend dat uw website online is. Denkt u hierbij ook aan het gebruik van sociale media.

Wilt u meer weten over het promoten van uw website? Lees dan verder in onze kennisbank.

Hoe maak ik mijn site gebruiksvriendelijk?

Bij het gebruiksvriendelijk maken van uw website staat structuur voorop. Zorg ervoor dat de menu's duidelijk ingedeeld zijn en dat de bezoekers dus makkelijk kunnen vinden wat voor hen van belang is. Bij de bouw van uw website door Webbros wordt hier natuurlijk al de nodige aandacht aan besteed. U kunt de aangebrachte structuren eenvoudig aanhouden.

Zorg er verder voor dat de tekst overzichtelijk en logisch is ingedeeld. En maak een goede verdeling tussen tekst, afbeeldingen en eventueel videos.

Meer over de opbouw en indeling van websites leest u in onze kennisbank.

Hoe snel worden onderhoudswijzigingen doorgevoerd?

Dit is afhankelijk van de wijziging. Immers, niet iedere wijziging heeft dezelfde prioriteit. U kunt er altijd op vertrouwen dat wijzigingen met een hoge prioriteit binnen 24 uur worden doorgevoerd. Waar mogelijk eerder! U ontvangt een bevestiging als uw wijziging is doorgevoerd.